מולקולות חמצן חסרות אלקטרון במעטפת חיצונית
חיפוש אגרסיבי של האלקטרון החסר בתאים הסמוכים גורם להרס וזקנה המטרות המותקפות:
חלבון, DNA - סרטן
שומן - סתימת כלי דם
תאי עצב - פרקינסון
תאי מוח - אלצהיימר
הגורמים לרדיקלים חופשיים: הקרנות רנטגן, עשן, רעלים-תרופות, ריסוס, צבעי מאכל, פעילות ספורט מוגברת (סטרס).
הגנה מרדיקלים
"נוגדי חמצון" "אנטי אוקסידנטים" = מולקלות עם עודף אלקטרון המפריעות לאנטי אקסידנטים.
• גיל
• אנטיהיסטמינים,
• סטרואידים,
• אנטיביוטיקה
אנטיאוקסידנטים :
• ויטמין A, C, E
• מינרל סלניום
• פיטוכימיקלים בטא קרוטן (מקור בריא וויטמין A):
ירקות פירות כתומים ועלים ירוקים כהים:
(גזר, בטטה, אפרסק, אפרסמון, מילון, מישמש תרד, ברוקולי, כרוב.) ויטמין :C (500 מ"ג ליום)
נמס במים, לא נאגר לוחם ברדיקלים חופשיים ומתגבר מערכת חיסונית ויטמין :E
מונע חמצון כולסטרול וטריגליצרידים ומונע בכך סתימות עורקים ויטמין :E נבט חיטה, אגוזים, שקדים, שומשום, טחינה, חמניות, אבוקדו, קמח מלא סלניום:
מינרל המצוי באגוזי ברזיל ועוזר ביצירת אנזים גלוטטיון שמפרק רדיקלים. פיטוכימיקלים:
ליקופן (אדום): עגבנייה, אבטיח, פלפל אדום, תותים, אשכולית אדומה.
פלפל אדום ואשכולית אדומה טובים יותר מפלפל ירוק ואשכולית רגילה (מכילים יותר ויטמין C ). Q10 - מיוצר בגוף, ובמזון: ביצים, כבד, מקרל, סרדינים פירות ים. מונע חמצון שומנים, מוריד לחץ דם גבוה, מעורר זיכרון, מעודד יצירת אנרגיה בגוף. קווארצטין – בבצל, תפוחים, חסה, ענבים, הדרים ופטרוזיליה. מונע פעילות אנזימים המעודדים סרטן. אנטי אלרגני, מדלל דם. המזונות עם כמות גדולה של אנטי מחמצנים (אנטי אוקסידנטים):
כרוב, ברוקולי, שום, בצל, עגבנייה, פלפל אדום, אבוקדו, גזר, בטטה, אשכולית אדומה, סויה, חומוס, חסה, תות שדה, שזיף, תפוז, ענבים