
- צילום: אסף רונן
אורי מאיר-צ'יזיק
יועץ תזונה טבעית והיסטוריון של אוכל.
אורי עוד לא החליט מה הוא חושב על התהליך שבו התחילו בני האדם לגדל חיטה ולכתוש אותה לקמח.
מצד אחד הוא נהנה עד היום מהתוצאות, מצד שני יש לכל זה גם השלכות לא כל-כך מלבבות.
בינתיים אורי נהנה לאפות עם בנותיו לחם מלא מקמח אורגני שגדל בשדות העמק.
אנומראל רותם עוגן
סנדוויצ'אי אדוק מגיל 10, חי במטבחים ובבצקים זה 16 שנה.
למד עם מורים שונים בארץ ובאיטליה וחקר את שאורו לעומק ולרוחב.
לפני שנים הקים (ולא מזמן-סגר) את מאפיית ריפתא, בה אפה בתנור לבנים ועצים מנעד גדול של לחמים, כולם עבודת כפיים מהקמח ועד המדף.
לימד אפייה לתלמידים נבחרים ויעץ בסתר לאופים אחרים.