בי"ס NCS בדק ומצא עבורכם: בישול בריא בסירים מיוחדים ללא טיגון וללא מים.
מה היתרונות? איפה משיגים? וכמובן מתכון קייצי מפנק.
יתרונות השיטה לבישול בריא:
* טיגון בריא ללא שמן- מניעת הווצרות רדיקלים חופשיים ומניעת התחמצנות המזון.
הפחתת כמות הקלוריות שאנו צורכים שמקורן בשמן אין יותר שימוש בשמן לטיגון והאוכל דיאטתי.
* בישול בלי מים- אין נוכחות מים ולכן אין מסיסות של ויטמינים ומינרלים.
* בישול בתת-לחץ- בישול ללא נוכחות אויר ובכך מניעת התחמצנות המזון.
* בישול בלי מלח- אין מים בסיר ולכן האוכל לא הופך להיות טפל ושומר על מלחיו, טעמיו וצבעיו הטבעיים.
* בישול בזמן קצר- שימור יותר ויטמינים, שמירה על התאית (סיבים תזונתיים) שבירקות. * בישול בטמפרטורה נמוכה- שימור יותר ויטמינים.